hits

Lavkarbo kokosmakroner (seig type)!

Idag har jeg laget kokosmakroner, superenkel oppskrift og fremgangsmåte. Hele greiene var laget og satt i ovnen på bare få minutter. Nå har jeg også fått smakt en av det ferdige produktet og de er litt seige, noe jeg liker veldig godt. Så her kommer oppskriften!

Lavakrbo kokosmakroner! (12 stk)

 • 2 Eggehviter
 • 1,5 dl tagatose (rein tagatose, skal du bruke tagatesse må du halvere mengden)
 • 3 dl kokosmasse
 • 100 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

 • Sett ovnen på 140 grader.
 • Visp eggehviten lett sammen i en liten kaserolle, skal ikke stivpiskes.
 • Tilsett søtningen og kokosmassen, rør det hele godt sammen over svak varme til massen henger godt sammen. Massen blir litt "seig", dette tar ikke lang tid.
 • Bruk teskjeer og legg 12 emner på en bakeplate kledd med bakepapir, steikes ca. 15 minutter på 140 grader. Rein tagatose tåler ikke så høy tempratur, jeg prøvde først på 160 grader slik som tagatesse, men det ble fort brunt. Skrudde da ned temp. på ovnen, så tror 15 minutter på 140 grader er ganske passe. Se etter underveis, dette avhenger jo litt fra ovn til ovn.
 • La makronene stå å hvile i ovnen litt etter steking med ovnsdøren åpen, ta de ut når de er blitt lunken og dra de over på rist med bakepapiret under.
 • La de avkjøle seg helt og dypp bunnen i smeltet mørk sjokolade om du vil, dobbeldypp gjerne det gjorde jeg. Dypp da først bunnen en gang og legg de med toppen ned, sett de kjølig 10 minutter og gjenta prosessen med å dyppe en gang til. Sett de kjølig 30 minutter, før du legger dem i en tett boks og oppbevarer dem i kjøleskapet.
 • Det er valgfritt å dyppe i sjokolade, men jeg synest det er ekstra godt.


Perfekt bakverk til juletida vil jeg si, jeg er veldig fornøyd. De blir altså seige om man bruker tagatose slik jeg har gjort. Regner med at bruk av tagatesse også vil gjøre de litt seige, annen søtning er jeg usikker på. Kan tenke meg at stevia alene ikke vil gi nok volum til denne oppskriften, sukrin funker sikkert men om de blir seige med sukrin vet jeg ikke. Jeg kan bare gå god for resultatet med tagatose/tagatesse! Men prøv dere frem med annen søtning om dere ønsker det.

Dette var veldig raskt gjort, dere må gjerne doble oppskriften om dere ønsker flere kaker. De blir relativt søte, så kanskje det er aktuelt for noen å minke litt på søtstoffet. Jeg synest de var gode, men jeg er glad i det søte. Min konklusjon må være at liker dere vanlige kokosmakroner, liker dere nok disse også. For øvrig henger de bra sammen noe jeg var litt bekymra for, men det går helt fint.

Da er det bare å bake og kose seg, herlige juletid :-)

6 kommentarer

Hilde

12.12.2013 kl.11:42

Hei! Tusen takk for oppskriften! Lurer på om jeg skal bruke samme ovnsvarme og tid med Tagatesse?

Lavkarbotips

12.12.2013 kl.13:13

Hilde: Jeg tror tagatesse vil tåle litt bedre varme, prøv rundt 150-160. 10-15 minutter til de blir gyllenbrun :-)

Hilde

13.12.2013 kl.16:34

Hehe. Klarte ikke å vente igår så det ble 160 grader på ca 15 min. Og de ble KJEMPEGODE! Passe stekt. Nydelige og seige! Men må nok lage flere i dag. ALLE gikk med ;-). Selv uten sjokoladen! Tuuuuuuuusen takk for oppskriften!

Og LYKKE TIL i 2014! :-))))

13.12.2013 kl.17:09

Laga disse med tagatesse, måtte stekes i ca.18 min. på 140 grader

De ble kjemmpe gode :)

Lavkarbotips

13.12.2013 kl.19:00

Anonym: Så bra de falt i smak, også flott at du tok med steketiden du brukte og tempratur :-)Tusen takk!

Lavkarbotips

13.12.2013 kl.19:02

Hilde: Tusen takk Hilde for positiv feedback :-) Så utrolig flott at det falt i smak, det er ekstra moro. Ønsker deg og dine all lykke i 2014 også :-)

Skriv en ny kommentar